tiistai 13. maaliskuuta 2012

Sitrushedelmät ja kelpo vekotin

Sarjassa "miksei kukaan kertonut minulle aikaisemmin" ... Esittelen teille tuoreen löytöni, mehupusertimen joka valuttaa mehun suoraan lasiin. Valmistaja on saksalainen Fackelmann jonka arkisia tuotteita löytynee kaikista isoista marketeista Suomessakin. Simppeli puristin koostuu kahdesta osasta ja pysyy mehua puristettaessa jämäkästi paikoillaan alaosan silikoniviirujen ansiosta. Tämä ruma mutta mitä käyttökelpoisin vempele maksoi alle 3€ . 
Puristettavaa riittää, tähän vuodenaikaan vähän joka sisilialainen saa joltain tutulta tai tutuntutulta muutaman välikäden kautta pussikaupalla mehukkaita appelsiineja ilman että raha vaihtaa omistajaa. Samoin toimin itsekin. Kun mandariinipuumme, se ainokainen, kantaa hedelmää, sitä tulee kerralla niin paljon ettei yksi perhe kykene millään kuluttamaan koko satoa. Niinpä kannoin niitä tänäkin talvena anopilleni arviolta 60 kiloa ja hän jakeli pussit edelleen kelle tahansa haluavalle. Tässä kuva omasta puustamme.


 Kaikki nämä hedelmät ovat täysin luomuja, puita ei hoideta millään tavalla, ne eivät saa mitään myrkkyjä, ei ravinteita eivätkä edes vettä. Kypsien mandariinien ja appelsiinien säilöntäaineettomuus aiheuttakin sen että hedelmät on nautittava aika nopeasti, muuten ne homehtuvat.
Milo ja Matilda hoitivat mehunpuristelut äidin silmän välttäessä vähän toiseen tyyliin. Gormiittikin on vissiin joutunut hommiin :D

12 kommenttia:

 1. NAM! Onnenpekka! Mitä muuta niistä voi taikoa -marmeladia?

  VastaaPoista
 2. Eipä ole tuollainen kaupassa silmiin osunut, mutta melkein yhtä hyvä on omani.....siinä on sellainen "kippo", johon mehu puristetaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan toimiviahan ne kupillisetkin ovat, mutta kun aamulla puristan tasan yhden appelsiin itselleni niin se on niiiiin kätsyä kun sen saa ihan ruoraan siihen lasiin :)

   Poista
 3. Minäkään en ole nähnyt noin edistynyttä versiota, että se vaan laitettaisiin lasin päälle ja puristettaisiin, meilläkin on ollut irtokipollinen, joka tosin hajosi kun innostuttiin vähän liikaa :D Täytyypä alkaa zoomailemaan...

  Tosin teillä on sitä jotakin, mistä puristella mehuja :D Täällä meillä olen jo tottunut kitkeriin ja mehuttomiin sitrushedelmiin. Viimeksi kaupasta tuli oranssitöhnäisiä mandariineja joissa oli varmaan 5 siementä kussakin viipaleessa. Lapsilla ja minulla paloi käpy niitä "siivotessa" syömiskuntoon - poika natusteli sillä aikaa niitä kuoria :D

  60 kiloa, se kuulostaa ihan valtavalta määrältä! Huh huh :)

  Ihanaa päivänjatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täällä on aika selkeästi eritelty ne syötävät ja ne juotavat lajikkeet, appelsiineissa siis. Syötävissä on paksu kuori ja ovat kuivempia.

   Poista
 4. *kele meidän pihalla on metri lunta eikä mandariineista tietoakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D voisin hetkeksi vaihtaa mandariinit kunnon hankeen.... HUOM HETKEKSI! :D :D

   Poista
 5. Onnenpekka! Olispa joku tuttu,jolla appelsiinitarha! Tosin joulun aikaan sain muutaman appelsiinipuun omistajalta ison pussillisen appelsiineja ja mandariineja,eikä mitkään kaupan hedelmät maistu samalle! Tässä ihan lähellänikin on appelsiinipuita mutta ne ovat aidan takana....Oma appelsiinipuristimeni on vähän samanlainen;sitruunalle sitten on jo vähän kehittyneempi juttu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oooh heti heräsi uteliaisuus; millainen se sitruspuserrin on?

   Poista
 6. Oih, mandariineja omasta puusta. Olen kade.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä turhaan :) minä kaipaan kauheasti raparperiä, karviaisia,´punaisia ja mustia herukoita...

   Poista

Pikkuinenkin viesti ilahduttaa! Minulle ei tarvitse todistaa ettet ole robotti= ei sananavahvistushirviòità :)