lauantai 4. kesäkuuta 2011

(Teko) Jàrvellà

Teimme retken tekojàrvelle, Milo toivoi pààsevànsà (Pikkukakkosen Hertta- tietokonepelin innostamana) kalastamaan ja kun sattui vielà keskelle viikkoa vapaapàivà niin eikun matkaan.

Maisema oli erittàin idyllinen , luonnon laaksoon oli rakennettu tekojàrvi ja ympàrille istutettu puita, kun ei katsellut liian tarkasti niin tunnelma oli ihana. Lintujen laulu raikasi , saavuimme paikalle ensimmàisinà joten pari tuntia saimme olla luonnonàànien ympàròimànà ilman sità italialaisten lounasseurueiden vàkisinkin mukanaan tuomaa huutoa ja hàlinàà.


 Paikalla on myòs oma ravintola jonka meny perustuu jàrvessà viljeltàviin kaloihin. Lounastimme siis ulkona tuossa katoksen alla, itse ravintolasali on louhittu kallioon ja oli hiukan pelottava!

Matildalla oli hyvin rennot otteet vavan kanssa. Kellukkeet laitoin koska pelkàsin neidin pulahtavan jàrveen, mutta mitààn sellaista ei onneksi ollut edes làhellà tapahtua. Oli meillà tyttòmàisemmàtkin versiot kuin nàmà Gormiitit mutta ne olivat vissiin pehmeàmpàà materiaalia ja menivàt kappaleiksi jo ensikokeilulla
 Milolla oli vàhàn asiallisemmat otteet.

Aluksi Matildaa hirvitti koskea kaloja...
Mutta sitten hànkin rohkeni. Taimenia saatiin kalastettua neljà, joista kaksi vahigoittumatonta pààstettiin takaisin jàrveen, ja toiset kaksi maksettiin ja vietiin kotiin illallista varten.

 Matilda ihailee unikkoa. Kovasti nuuhkikin mutta eipà se miltààn tuoksunut!
 Odottelemmme lounasta. Huomatkaa lasten otteet jalkalaseista, huomattavasti hienommat kuin junttiàidillààn :D
 Kotimatkalla isi pysàytti auton kun tienvieressà nàkyi mahtavan kokoisin puhalluspallukoita!

Ps, tyòn alla on postaus nimellà "àlà muuta Italiaan", sen otsikko vilahti jo nàkyvillà mutta valmiina on vasta pari rivià... Kohtapuoliin :)

3 kommenttia:

 1. Ihanat pikkuonkijat!

  Meillä on ollut kalastaminen hiukan jäissä. Esikoinen oli aikoinaan niin innostunut saaliistaan, että särkiä piti pitää kädessä. Kaveri juoksi sitten pitkin pihaa ja asuntoa särki kädessään ja joka paikka haisi kalalle ;)

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus taas:) Kalastajat näytti oikein ammattitaitoisilta: naisen pitääkin näyttää tuollaiselta, jotta joku onkii ne kalat hänen puolestaan;D Ja kylläpä olikin jättimäisiä puhalluspallukoita, vau!:) Jään innolla odottamaan seuraavaa postaustasi, kuulostaa mielenkiintoiselta;) Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne Sisiliaan!

  VastaaPoista
 3. Nää on ihania postauksia..Kylläpäs onkin jättimäisiä puhalluspallukoita meidän tytöt olisi innoissaan :)

  VastaaPoista

Pikkuinenkin viesti ilahduttaa! Minulle ei tarvitse todistaa ettet ole robotti= ei sananavahvistushirviòità :)