keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Uusi keittiò!

Viime postauksesta on vieràhtànyt aikaa, mies saapui taas tànne kotikonnuille ja ensin piti romauttaa alas ja muurareiden toimesta uudelleenrakentaa osa keittiòn sisàkattoa .... Sitten rupesivat 70-luvulla asennetut ja sen mukaisesti toimivat (siis ei-toimivat, ei -aukeavat, eivàtkà-kiinnipysyvàt) laatikot ja kaapit ottamaan hiukan liikaa pààhàn. IKEAAAA!
 Ylàhyllyllà on paikallisen keramiikkataiteilijan tòità, rakastan niiden vàrejà. Alemmalla hyllyllà on miehen halpakaupasta ostamat lasit; " Kun niissà on just nàità kukkia joista sà niin tykkààt" ja tykkàànhàn minà. .
 Metrin mittaiset pyòrivàt tasot ilmaantuvat nàkòsàlle ja painuvat taas piiloon kuin Alladinin lampun henget...

                             
 Kaulimia on monta, mutta nàkisittepà kuinka monta piparinleipojaa meille ilmaantuu joka joulun alla! ja kaikilla pitàà olla oma kaulin, jotkut tuovat oman kotoaan :) Mutta ah tàtà jàrjestystà ja ooh sità ihmettà ettà laatikon voi vetàà ihan kokonaan ulos ilman ettà se putoaa varpaille.

 Nurkkakaapissa pyòrivàt sulassa sovussa Helmet ja Barillat.
Rakkaimpien astioiden kaappi.
Nyt meillà on Ramsjò-keittiò ja onnellinen emàntà. Laatikot liukuvat taianomaisesti kiinni ja kaappien ovia ei voi paukautella vaikka kuinka haluaisi tuoda ilmi ettà nyt ottaa mammaa jokin asia pààhàn, koska nekin mokomat sulkeutuvat itsestààn tàysin àànettòmàsti. Olen tàstà kaikesta toimivuudesta ja helppoudesta vilpittòmàn onnellinen ja olen pohtinut ihan vakavissani ettà jos ei minulla olisi tàtà ennen ollut kammottavaa ja toimimatonta keittiòtà vuosikaudet niin nyt en olisi nàin onnellinen. Enkà siis ennenkààn ollut onneton vaikka alimmasta laatikosta puuttui kokonaan vedin. Tuottaaako siis vàliaikainen puute ja haaveilu ja odotus suuremman onnen? Voiko samaa reseptià soveltaa ihmissuhteisiin; jos mies joutuu kosiskelemaan kuukausi/vuosikaupalla ennenkuin neito lankeaa syliin, onko liitto turvatumpi kuin yhdenyònjutusta alkanut? Tàmmòisià pohtii siis blondi hioessaan ja òljytessààn puista tyòtasoa, projekti jatkuu vielà arviolta pari viikkoa. Saa nàhdà mihin ajatuksellisiin sfààreihin tàssà vielà joudutaan.

11 kommenttia:

 1. Onnittelut uuden keittiön johdosta;hyvältä näyttää! Olen itsekin ihaillut tuota kyseistä IKEAn keittiötä,pidän muutenkin heidän keittiöistään ja keittiöratkaisuistaan:)

  VastaaPoista
 2. Heippa pitkäastä aikaa, kaunis ja varmasti toimiva keittiö:)

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja fiksu keittiö! Itse kokkailen ja leivon sen verran, etten voisi enää kuvitella eläväni pienen ja epäkäytännöllisen keittiön kanssa. Siinä mielessä meillä kävi tuuri kun saimme tämän vuokra-asunnon, jossa oli uusi (valkoinen!) keittiö valmiina. Kaipaisin tosin lisää laatikoita ja noita pyöriviä hyllyjä kaapeissa... Tuntuu, että aina tarvitsee sitä takimmaista kippoa ja kattilaa :D

  VastaaPoista
 4. Kyllä kelpaa tuossa keittiössä tehdä mitä tahansa! :) Onnea uudesta keittiöstä!

  VastaaPoista
 5. Kaunis keittiö ja hyvin säilytystilaa.

  Itse olen ihan tyytyväinen keittiömme ulkonäköön, mutta meillä ei vaan ole tarpeeksi säilytystilaa. Kivasta keittiöstä tulee hirveä romukasa, kun pöydät lainehtivat kaikenlaista ja yksi ovi jää aina vähän rakoselleen :(

  VastaaPoista
 6. Voi miten kaunis keittiö! Meillä myös ikeaa, ja tyytyväisiä ollaan :)

  VastaaPoista
 7. Hienolta näyttää, ja otinkin kaikki näppäryydet talteen korvan taa, Ikeasta keittiötä kun itsekin haikailen! Voi kun hellyttävä miehesi niiden kukkalasien kanssa!!!
  Ymmärrän hyvin onnentunteesi uuden keittiön kanssa! Ihan varmasti tulen itsekin huokailemaan onnesta sinä päivänä sekä pitkään sen jälkeen kun saan asetella astioita ja muita keittiötuotteita niille tarkoitettuihin ja toimiviin kaappeihin.. Jotenkin sitä vaan tottuu siihen hankalaankin (mulla ei kuivauskaappia tai yläkaappeja ollenkaan, edellisessä asunnossa astianpesukone kuistilla jne) mutta kyllä sitten osaa nauttia monin kerroin kun saa sen toimivan ratkaisun. Sitä en kyllä uskalla arvailla meneekö ihmissuhteissakin näin..! ;) Suunvuoro seuraavalle!

  VastaaPoista
 8. Heips! missä päin siciliaa asut? olen tulossa lasten kanssa ensiviikolla sinne niin ajattelin että olisi kiva nähdä muistakin suomalaisia siellä?:)

  VastaaPoista
 9. Tulet siis lomalle vai ihan asumaan? :)

  VastaaPoista

Pikkuinenkin viesti ilahduttaa! Minulle ei tarvitse todistaa ettet ole robotti= ei sananavahvistushirviòità :)