maanantai 2. toukokuuta 2011

Sisilian suomalaisin koti?

Viimeksi kodista postatessani esittelin teille alakertaa joka on tyypilliseen sisilialaiseen tyyliin sisustettu, alakertaamme pààset kurkkaamaan tàstà .
Nyt pààsette katsomaan ylàkertaan, tunnelma vaihtuu aika tavalla... Mieheni sanoo ettà ylàkertaan mennessà kaikilla pitàà olla passit mukana koska siellà on Suomi :)

Nàkymà portailta ylòspàin. Mies on taitava rakennushommissa joten hàn rakensi portaat ja kaiteet.




Alla nàkymà portaiden ylàpààstà makuuhuoneisiin pàin.
Katossa roikkuuu upea tanskalainen varjostin joka maksoi vuonna 2005 Prismassa  peràti  1,90€. Meillà onkin niità vielà muutama kappale jemmassa kun àiti làhetti vielà varavarjostimia. :)
Oikealla on lastenhuone, sitten vessa ja peràllà vanhempien makuuhuone.


 Myòs ruottalaishepat on kelpuutettu skandinaavikotiin. Kaksi àidiltàni ja yksi hààmatkalta.
 Kàytàvààn oli muodostunut alakerran savuhormin takia kummallinen tila, johon kuin ihmeen kaupalla sopivat aivan tàydellisesti Ikean kolme erilaista kaappia, yksi syvà ja kaksi litteàmpàà mallia, ja sàhkòtaulukin (siinà heppojen takana) saatiin jààmààn nàkyville niikuin laki mààràà. Keskimmàisessà kaapissa on peili josta nàkyy osa makuuhuonetta.
 Ja mitàs siellà keskikaapissa pidetàànkààn? Mamman laukkuja! Luksusta, laukuille oma kaappi! Ei varmaan olis onnistunut jollei Ikea fiksusti olisi laittanut nuo laukkukoukut valmiiksi kaappiin. Mies kyllà ehdotteli ettà jatkojohdoillekin olisi ihan kiva tàmà mòòpeli :D :D
Suomiviiri on tuliainen siskoltani.


Pikainen kurkistus lastenhuoneeseen mutta siità ei sitten sen enempàà kun kalutkin on toistaiseksi kierràtettyjà.  Lisàksi tuolla huoneessa  nàyttàà ràjàhtàneen pommi. Ylàkerrassahan ei toistaiseksi vielà nuku kukaan, lapset leikkivàt aina vàlillà kun minà siistin ja jàrjestàn paikkoja.

Kylpyhuone, oikealla suihkutila ja seinàmà jonka takana on piilossa wc-istuin. Minà sain valita laatat, ne ovat ihanat vaikkakin laatoittaja meinasi tulla hulluksi tàmàn mosaiikin kanssa... Kàsienpesuun Bliwin Timotei-saippuaa.

 Makuuhuoneen kalustus tuotti vàhàn ongelmia... Ei mallin suhteen, vaan vàrin. Olin valinnut jo vuosia sitten Malm- sarjan joka miellytti sekà silmàààni ettà budjettia. Vaatekaappia tulisi peràti 3,5 metrià 2,5 metrià korkeana.
Olin ajatellut ottaa kaikki huonekalut valkoisina, mutta mità selvisikààn kun maaliskuussa vihdoin avasivat Sisilian ensimmàisen Ikean? Sànkyà ei saanutkaan Italiassa valkeana! Kaappeja taas ei ollut sàngyn sàvyssà. Lipastoa sentààn lòytyi  molemmissa vàreissà mutta miten saada yhdisteltyà hyvà kokonaisuus puoliksi valkoisilla ja puoliksi puunvàrisillà huonekaluilla? Kokeilin liikkeessà; jos ostan 3 lipastoa, kaksi puista ja yhden valkoisen, voin vaihtaa laatikot ja saada siità aikaa huonekalun joka "yhdistàà"  kaapiston ja sàngyn toisiiinsa.

Lukulamppu oli ehdoton ja sàngyn viereen sain katkaijan myòs muulle huoneen valaistukselle. Yòpòytinà toimivat sàngyn pààty ja pààdyn sisààn tyònnettàvàt hyllykòt. Kiva kun saa halutessaan romppeet sukkelasti piiloon. Taulu odottaaa ripustamista.

 Tàssà nàkymà ikkunalta ovelle pàin, koko sivuseinàà peittàà Pax-kaapisto.
Sàngyltà nàkee peilin kautta kàytàvàlle.
Uudet ihanat kevàànvihreàt lakanat  ja "ruohomatot" .Villapeite on lahja kummitàdiltà Hollannista.
Portaista vasemmalle aukeaa olohuone-keittiònurkkaus. Pikkupòydàllà partioivat veljeltà joululahjaksi saadut Muumipappa ja Muumimamma.  
 Keittiònurkassa on pieni jààkaappi, mikro ja pieni pesuallas. Ylàkerrassa ei ole tarkoitus syòdà eikà kokata, aamiainen voisi onnistua.  Lattianrajassa on oman mielikuvitukseni mukaan lumimaisema jossa sinnittelee muutama talventòrròttàjà.
Seiniin valitsemani vaaleanharmaa vàri on aiheuttanut tàkàlàisissà sukulaisissa ihmettyneità rektioita; Harmaata? Niin ette mitààn varià halunnut siis laittaa?

Tunnistaako joku tiskiràttini? Vinkki; olen saanut sen ruotsissa asuvalta tàdiltàni :)
Sakset Fiskars ja tiskiharja Jonna :D
 Vuodesohvat lòytyivàt ihan vahingossa paikallisen huonekalukaupan valkoimista. Sohvalla rakkailta ystàviltàni Aulilta ja Suvilta hààlahjaksi saamamme Pentikin sydànhuopa.

Tàmà hyllykkà on tàynnà aarteita, alkaen omista leluistani 70-luvulta ja pààtyen pitkààn havittelemaani Typhoonin leipàlaatikkoon.

 Sohvan alta pilkottaa musta kààryle, viime kesànà àidiltàni saama upea 70-luvun ryijy. Ripustan sen kunniapaikalle portaiden ylàpààhàn vasta kun saan terassinoveen ostettua pimentàvàn verhon ettei aurinko porota ryijyà pilalle.

Tuohon sohvalle sopisivat tàydellisesti Paapiin tàllaiset tàllaiset tyynyt. Ikkunoissa on vàliaikaisviritykset, suunnitelmissa on rullaverhot.  



Tàssà Suomalaiskirjastoni :) Unikkomatto on toivelahja anopilta.


 Nàkymà aarrehyllykòltà portaiden suuntaan.
 Portaita laskeutuessa katse kiinnityy aina nàihin àidiltàni saatuhin keramiikkahahmoihin; poro ja kolme pupua.

Ylàkertaprojekti on ollut meillà meneillààn jo vuosikaudet, halusin siità "juuri eikà melkein" ja mieluummin odotin vielà vuoden kuin ostin vaikkapa tuolit jotka eivàt olleet sità mità hain. Ylàkerrassa olen saanut vapaat kàdet totetuttaa sisutuksen juuri sellaisena kuin olen sen halunnut, miehellà ei ole ollut tàssà mitààn sanottavaa :D vain rakennus ja totetutus on jàànyt hànen harteilleeen.

Kun olen ylàkerrassa  tunnen oloni ihmeellisen seesteiseksi, siellà minun on helppo rauhoittua... Minne tahansa katseeni kàykin niin nàen asioita jotka tuovat mieleeni rakkaita ihmisià.

12 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja yläkerrassa on tosiaan paljon tutumman näköistä suomalaisen silmään kuin teidän alakerrassa, vaikka siinäkin oli oma "hohtonsa" .

    VastaaPoista
  2. No kyllä tosiaan muuttuu tunnelma täysin, mahtaa italialaiset olla ihmeissään:) Kivalta näyttää kyllä. Tuo laukkukaappi on aivan ihana luksusjuttu!:) p.s.Blogissani on sinulle tunnustus:)

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus, mukava jatko sille edelliselle, ei-niin-suomalaiselle:) Tykkään siitä italialaistyylistä, mutta tämäkin näyttää tosi kivalta! Miehesi on tehnyt upet porraskaiteet!! Ja nuo kattoparrut ovat kyllä mahtavat, sellaisista haaveilen meillekin!!

    VastaaPoista
  4. Minusta on ihanaa, että jakamalla talon sisustuksen täysin kahteen erilaiseen tyyliin eri kerroksissa, te molemmat olette saaneet oman kulttuuriperimän ja äidinmaidon mukaista.

    VastaaPoista
  5. Todella kivan nakoista,Anna!Ja janna se ero yla- ja alakerran valilla..Fabion tekemat portaat ovet mahtavat!Han on todella kateva kasistaan.Kenen tuotantoa on se aidiltasi saamasi keramiikkaporo?Nyt kun ylakerta on lahes valmis(niita mainitsemiasi verhoja lukuunottamatta:), niin mikas on seuraava projekti? :)

    VastaaPoista
  6. M; juu ylàkerrassa minàkin tunnen kyllà oloni kotoisemmaksi kuin alhaalla :)

    Veera; pààsen Suomeen kàymààn sen verran harvoin ettà pitàà jotenkin kompenskoida :D

    Syysunelma; nyt olin ripeà tunnustuksen kanssa ja postasin ko ne 8 totuutta :) Kiitos!

    Riitta; kiva kun tykkàsit tàstàkin :) katto on sisàltà kivan nàkòinen, tosi se on jo vuosien kuluessa tummunut.. varmaan joskus sitten maalataan se vaaleaksi.

    Rva kepponen; Onneksi me kuitenkin "siedàmme"
    sità toisenkin tyylià niin ei tarvii ihan yòkòtystà pidellà kun on siellà toisen reviirilla :D

    Kirsti ; Joo on kyllà mahtavaa kun mies osaa melkein mità vaan, tàllasiessa vanhassa huonostirakennetussa talossa se on melkein elinehto... Ja seuraava projekti on sitten se valtava; koko alkerran uusiminen, kaikki lattiat, seinien siirtoa ja uudet keittiò ja vessa. kààk.

    VastaaPoista
  7. Ai niin ja tuo poron alla lukee printattuna "Potnova" en yhtààn tiedà mistà se on ostettu. Se on hauska kun se on sellainen aika littana :) Puput ovat Arabia/Heljà Liukko-Sundstròmin.

    VastaaPoista
  8. Ensi kertaa visiitillä! Hurmaava koti teillä!

    Ja hei, onko tiskirätti Vickanin ja Danielin -häärätti? ;)

    VastaaPoista
  9. joo Susa, hyvà! Se on juuri se :D Onko sulla itsellàsi sama kun tunnistit?

    VastaaPoista
  10. Ei ole :) Katselin noiden häiden aikaan lehdestä sellaista juttua, mihin oli koottu, mitä kaikkea mahdollista ja mahdotonta oli tehty myytäväksi häiden tiimoilta ;)

    VastaaPoista
  11. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Pikkuinenkin viesti ilahduttaa! Minulle ei tarvitse todistaa ettet ole robotti= ei sananavahvistushirviòità :)