torstai 14. huhtikuuta 2011

Peppi vs. Pinokkio

Meidän kevätlookkimme kuuluuvat ehdottomasti seilorivärit ja niitähän ei luottomerkiltämme Mayoralilta puutu. Huppari ja neule pääsivät ensimmäistä kertaa päälle kun olimme menossa elämän ekalle kampaamoreissulle Matildan kanssa. Jalassa hohtavat Naturinon uuden keväkengät.Milon  farkut ovat jo turhan naftit ja laitan ne myyntiin .... kunhan jaksan!

Ekalla reissulla kampaajalla oli liikaa jonoa ja palasimme kotiin, seuraavana päivänä uudelleen liikenteessä. Tässä yllä näkyy hyvin Matildan "irtokikkarat". Hiukset lähtivät kasvamaan , niikuin pikkuisilla yleensäkin,  ensin korvien päältä, ja kun neiti nukkuu niin herätessä hiukset muistuttavat hämmästyttävästi Einsteinin kuontaloa. Tyyli oli siis Hullu Professori.

Arvatkaapas ovatko sisilialaiset tyytyväisiä hevosenjouhia muistuttaviin hiuksiinsa joita pitää pestä tasan kerran viikossa ja joita on yhdessä päässä  saman verran kuin kokonaisella suomalaisella kyläyhteisöllä? No eivät!
He haluaisivat sileät, keveät  ja mahdollisimman vaaleat hiukset, ne ovat kaikista ihanimmat! Siis just sellaiset pohjoismaiset surkeat ohuet liuhutukat  kuin meillä suomalaisilla on melkein kaikilla :D Ne ovat kuulemma niiiiin ihanat, liikkuvat ilmavirtojen mukana kuin keijukaisen hiukset. Niin naiselliset. Kadehdittavaa, eikös?
Naiset käyttävät suoristusrautoja ja ohennussaksisto on kampaajilla kovassa käytössä.
Kun kampaaja näki Matildan korkkiruuvit niin hän yritti kovasti lohdutella että ne on vain vauvahiuksia ja kun ne putoavat niin kyllä niistä uusista varmasti tulee suorat niinkuin äidillä. En viittinyt oikoa että neidiltä on vauvahiukset tippunut jo aikaa sitten , 1-vuotissynttäreillä oli ihan kalju :D
Hiustenleikkuun jälkeen tukka föönattiin siis mahdollisimman suoraksi, näyttivät ihan peruukilta :D :D


Meidän Papà on luontoihmisiä ja aina kutsuu lapset pihalle kattomaan kun löytyy jotain uutta ihailtavaa, kuten tämä jättiläismäinen ruohonkorsilta näyttävä heinäsirkka.
Matildaa hirvitti moinen otus, Milo oli innoissaan.


Rakas vintagetakkini, siis omani, pääsi skootterikyytiin.

 
Keväinen jälkiruoka, Cedroa ja mansikkaa. Cedro on iso, greipin kokoinen,  joskus monikiloinenkin sitruunansukuinen hedelmä, ja se syödään kuorineen kaikkinen. 

Sunnuntaina ohjelmassa oli askartelua. Ensin piti käydä takapihan perukoilla valkkaamassa risukasasta kolme sopivaa oksaa.

 Sitten liimatiin höyheniä oksiin. Tuli oikein fiinejä.Allekirjoittaneella blondilla syntyi yksi Ajatus. Mietin politiikkaa ja valtioiden johtohahmoja. Mietin kasvatusta ja koulutusta, lukemista ja satuja ja roolimalleja.

 Mietin suomalaisten lempparihahmoa, lasten idolia.. Peppi Pitkätossu!
Kansan äänestämä valtion keulakuva? Isoksi kasvanut vahva tyttö, punatukka, Tarja.
Entäs italialaisten lempisatu? Pinokkio!
Kansan äänestämä valtion keulakuva? Isoksi (?) kasvanut valehtelija, puupäinen Silvio.

Varovasti niiden satukirjojen kanssa ;)

7 kommenttia:

 1. Mä olen myös törmännyt tuohon suomalaisen ohuen hiuksen ihannointiin. minä kuuluun juuri niihin, joiden haivenet ovat ohuet ja liukkaat. Muistan aina sen, kun tapasin ensimmäisen kerran erään ystäväni tyttären Italiassa. Ikää hänellä oli silloin 5 v. Mun hiukset olivat suuri ihmetyksen aihe. Niitä piti kosketella ja harjata koko ajan. Neiti kulki koko ajan minun perässäni ja tuijotti minua ihmetellen suurilla kauniilla ruskeilla silmillään:-) Nythän on jo nuori signora, ikää on 13 ja meillä on aina ihania naisten hemmotteluhetkiä yhdessä, mmm kynsielakkausta.Tosin kyllä ne hiukset ovat edelleenkin kova sana:-)

  VastaaPoista
 2. Onhan tuota Halosta Muumimammaankin verrattu, ja sekin on kyllä yksi suomalaiseten lempihahmoista:)

  VastaaPoista
 3. Waaaau mikä sirkka, ihana! :)

  VastaaPoista
 4. Tosi piristävä postaus! Ja hauska tuo italialaisten hiuskateus=D Siis just eilen duunissa naurettiin kun kukaan nainen ei ole koskaan omaan tukkansa tyytyväinen ja taashan se todistettiin!

  VastaaPoista
 5. Pirpana; no just noin :D màkin kyllà pyysin luvan koskettaa yhden tytòn hillitòmià kikkaroita kun oli tààllà sisiliassa ekaa kertaa :D

  H: onko, en tiennytkààn :D

  Jonskuponsku; ajattelin nimenomaan sinua kun laitoin nuo sirkkakuvat :)

  jarna; kiva kun tykkàsit :) ja niinpà, jotkut arvostelevat suomalaisten hiuksia ;) ;)
  ja toiset taas antaisivat mità vaan ettà saisivat sellaiset omaan pààhànsà :)

  VastaaPoista
 6. Hei, näyttääpäs ja vaikuttaapas kivalta blogilta! :) olit kommentoinut Marialle, ja sieltä kautta löysin tänne. Jään seuraamaan! :) Saa käydä kurkkimassa minunkin blogissa! :)

  VastaaPoista

Pikkuinenkin viesti ilahduttaa! Minulle ei tarvitse todistaa ettet ole robotti= ei sananavahvistushirviòità :)