perjantai 29. huhtikuuta 2011

Viime kesän ihanuudet

Lähdin selailemaan viime kesän valokuva-albumia yhden Tunnustuksen vuoksi, mutta päädyin ihailemaan lasten kuvia ja huokailemaan viime kesäisiä vaatteita. Voi mitä ihanuuksia... monet ovat matkustaneet jo Suomeen, ainakin Iitsu, Lumi ja Katri tunnistavat vaatteita näistä kuvista. Olen hirveän hyvilläni siitä että vaattet löytävät uusia käyttäjiä ja etenkin viime aikoina on ilahduttanut paljon se että ne kuoriin kirjoittamani osoitteet ovat muuttuneet ihmisiksi, kuviksi ja sitä kautta tutuiksi, on ollut aivan ihana nähdä niitä oikeita lapsia joille vaatteet menivät ja  kuvia joissa vaatteet tai kengät näkyvät. Tätä on jotenkin vaikea selittää mutta moniin vaatteisiin jotenkin kiintyy ja kun ne näkee sitten kuvassa "uudessa kodissaan" niin tuleee hupsun ylpeä olo ihan kuin meiltä olisi siirtynyt kiertoon jotain muutakin kuin pelkkä kankaankappale. Kierrätys on sydämenasia enkä pysty heittämään roskikseen ehjiä ja ihania vaatteita, hiukan nuhjaantunemmat lähtevät rekassa kehitysmaan avustuskohteeseen, rikkinäiset surutta räteiksi.

 Kuvia katsoessa iski nostalgia-aalto ja ikävä Suomeen ja ikävä vanhempia ja vaikka mitä. Meillä oli niin ihana matka Suomeen ja säätkin olivat aivan uskomattomat.
Tosin pikkuinen Matilda joka viime kesänä oli Maailman Kaunein Prinsessa näyttääkin yllättäen valokuvissa ihan hassulta kaljupäältä :D
No onneksi hän on nyt kaunistunut huomattavasti ja on nyt siis tietenkin Maailman Kaunein Prinsessa :D
"Ogni scarrafone è bello per mamma sua" 
sanovat täällä Italiassa eli "Joka torakka on àitinsà mielensà kaunis". Matilda lepäilee Suomenlomalla Mammin ja Paapin puutarhassa. Päällä oli suloinen maatuska-body.

"Ei saa koskea Mammin kukkiin!" Valtavan ihana Mayoralin kukkamekko jota en vielä myy koska elättelen toiveita että se mahtuu vielä tunikana.

Mahtava retki Seurasaareen. Milon pieneksikàynyt elàinpaita myynnissä.

Me tytöt Espalla. Voi miten ihana tuo ruututoppi, toivottavasti vielä sopii...

Sisiliassa taas, rantsumekkona kesän kätsyin mekkonen, jonka uskon sopivan vielä.

Pikku mummeli altaassa. Huivi on laitettu menemään jollekulle Huutajalle kaupanpäällisinä.

H&M Fiorucci-mekko. Herkullinen! Tämä on myynnissä.

Jätskii :) Tuokin Mayoraln toppi on myynnissä.

Vilpoinen helletunika, myynnissä.

Rannalla, itsetehtyä hilkkaa saadaan pitää vielä tänä kesänä.

Matilda vetää veljeä nenästä.

Minijuna rannalle.

Suloinen ruusubody, äitini osti se Matildalle. huomatkaa näppärä tutinpaikka!

Tämäkin toppi on myynnissä.

Yksi suosikeistani, seilorimekko.

Tähtitunika, Mayoral, jo paketissa.

Potkulaudalla, Bb-ruutua

Tämä takki oli ihana! Jo uudella omistajalla :) Ollaan retkellä Etna-tulivuorella.

Milo seikkailee Etnalla.

Tämäkin kiva  paita on jo uudella omistajalla :)

Matilda

Oli tämä mekko kyllä valtavan hieno! Mayoralia tietty :)
 Tämä lastenvaateinnostus on minulla yltänyt aivan  odottamattomille sfääreille, barbileikit ja paperinuket olivat vasta kenraaliharjoituksia! Kahden ensimmäisen vuoden aikana tärkeintä oli vauvan mukavuus, että vaatteet olivat pehmeitä, esimerkiksi farkkukankaasta en tykkää ihan pikkuisilla. Värit olivat ihan alkuun hempeitä ja utuisia, sitten muutaman kuukauden iässä värit lisääntyivät ja tykkäsin retrosta. Mutta kun lapset kasvoivat, muuttuivat vähemmän vauvoiksi ja enemmän lapsiksi ja rupesivat liikkumaan pystyasennossa alkoi tämä varsinainen Harrastuskin :D
Yhteensopivien kokonaisuuksien kokoonpano tuottaa mielihyvää, lapsia kun nyt joka tapauksessa pitää pukea, miten mukavaa onkaan kun siitä saa vielä näin paljon esteettistä iloa. Hiukan on mennyt vissiin ylikin, kun en kestä ollenkaan katsella yhteen sopimattomia vaatteita. Jos vaikka paita likaantuu niin usein joudun vaihtamaan myös housut ja sukat... Tämä siis vaikka tietäisin ettei itseni lisäksi kukaan muu näkisi lapsia, omaa silmää vain häiritsee niin paljon etten voi jättää vaikka punaisia housuja lilan paidan pariksi.
Onko kellään muulla mennyt näin pitkälle? 

9 kommenttia:

 1. Todella ihania kesäisiä kuvia, alkaakin itsellä mieli tehdä tytön kaappiin pientä kesävaate-katsausta! :) Myönnettäköön, että itse olen hurahtanut lastenvaatteisiin, ja välillä kyllä itseäkin "silmiin sattuu" jos isi pukenut Tildan vääriin yhdistelmiin...:D

  VastaaPoista
 2. Minulla alkoi kakkosta odottaessa kun jouduin sairaslomalle alle puolivälin raskautta ja oli aikaa seilata netissä ja löysin Tanskalaiset nettiputiikit. 4 vuotta on nyt sitten mennyt ihan vaatteisiin hurahtaneena ja netissä shoppaillen. Mutta muita "paheita" eikä harrastuksiakaan minulla ei olekaan joten sallin itselleni tämän.

  VastaaPoista
 3. Voi yhtyä Anna sinun kuten myös Inkan ja Marin kirjoitukseen! Hurahdettu on ja isin vaatettamat lapset on joskus ihan katastrofeja :D Itsekin pidän lasten vaatettamista jo harrastuksena ja myönnettäköön, että yleensä löydöt on myös suht edullisia, koska yritän löytää yleensä vaatteet aleista ja siis toki kierätettynä joko huutiksesta tai sitten täältä blogilandiasta...ja meiltä vaatteet lähtevät myös kiertoon :)

  VastaaPoista
 4. Ei ole noin pitkälle mennyt. Yritän mätsäillä asukokonaisuutta, ettei tulisi mitään ihan karmeaa yhdistelmää. Välillä mennään ihan sillä, mitä kaapista käteen ensimmäisenä sattuu :) Ja pojat pukevat välillä myös itse. Tosin siinä on varma ja yksinkertainen tulos: resorifarkut ja joku suosikkipaidoista.

  Mies on alkanut selviämään lasten pukemisesta hyvin. Opetukseni mukaan uuden yhdistelmän mies ensi laittaa lattialle kasaan ja tsekkaa läheltä ja kaukaa että näyttää siedettävältä. Siinä tulee ihan uusia kokonaisuuksia, kun itse valitsen aina samat vaatteet pariksi.

  VastaaPoista
 5. Muistelen, että joskus joutui huomauttelemaan isukille, jos hän oli pistänyt muksuille joitain outoja yhdistelmiä päälle:-)

  Ihanaa Vappua sinne Sisilian lämpöön!

  VastaaPoista
 6. Mäkin olen hurahtunut ja isi ei. Meillä onkin sopimus, että jos en ole mukana, hän saa valita vaatteet vapaasti. Silloin neiti on kyllä melkoinen värikartta :).

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, hengenheimolainen :-) Täällä mennään lastenvaatteiden suhteen myös överiksi ja lujaa...

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia, niin kaunis tuo teidän neiti!
  Ja joo, samalla tapaa hurahtanut, ekat puoli vuotta meni tosi maltillisesti, mutta sen jälkeen ollaan menty ja lujaa, mikään ei mahdu enää minnekään kun lisää vaan tulee vaikka kuinka koittaa olla järkevä :)

  VastaaPoista
 9. Tosi kivoja kesäkuvia ja kauniit lapset! Täällä myös täysin hurahtanut ja yhdistelmiä kannattava, lasten syntymästä saakka vielä...harrastuksena tämän otankin ja edelleen pääasia on, että vaatteet lapsilla mukavat sekä tilanteeseen sopivat. Ei onneksi sulje pois sitä kauneutta :)

  VastaaPoista

Pikkuinenkin viesti ilahduttaa! Minulle ei tarvitse todistaa ettet ole robotti= ei sananavahvistushirviòità :)