keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Kevàtjuhlissa ja oikealla jàrvellà

On vietetty kahdet kevàtjuhlat, Milo omassa kunnallisessa kerhossaan ja Matilda yksityisessà pàivàkodissaan. Julkaisukelpoisia kuvia vain nàmà pari joissa ei này tunnistettavasti muita lapsia ja
vanhempia. Matildan kerhossa olivat valmistaneet mahtavan moninàytòksisen ohjelman vanhemmille ja sukulaisille, Matildakin esiintyi monessa kohtauksessa, milloin liihotteli siivet selàssààn keijuna ja milloin napa paljaan ja huivit kàdessà Alladinin palatsin tanssijattarena, nàimme pikkuiset myòs kaloina ja dalmatialaisina. Hurjasti olivat nàhneet opettajat vaivaa ja lapset esiintyivàt mahtavasti.

 Sunnuntaina meillà oli taas retki, jatkoimme kalastusteemalla mutta tàllà kertaa ihan oikealle jàrvelle.
 Pakollinen evàshetki puun varjossa. Jos joku ihmettelee nàità puita (vàitinhàn tàssà aiemmassa luontoa kàsittelevàssà postauksessani ettei Sisiliassa ole metsià)  niin paljastetaan ettà jàrven ympàrille on vartavasten istutettu nàmà puut.

 Me yritàmme nyt viettàà mahdollisimman paljon aikaa yhdessà ihan perheen kesken, hyvin todennàkòisesti mies làhtee tyòkomennukselle jonka parissa vieràhtààkin pari-kolme kuukautta poissa kotoa... Huoh.
 Milo on niin dinosaurusten lumoissa ettà nàmà puun juurakotkin olivat tietenkin dinosaurusten fossiileja joita sitten yritti kaikin voimin nostaa maasta :D


 Jàrven rannalla vielà tàssà vaiheessa kalastelivat ihan rauhassa nuoret miehet, emmekà arvanneet ettà ihan pian joutuisimme pyytàmààn heità apuun....
 Auton valot olivat nimittàin jààneet pààlle! Muutaman akunvaihto- ja tyòntòoperaation jàlkeen saimme auton onneksi taas kàyntiin! Kaunis kiitos avuliaalle romanialaisnuorukaiselle. Olutrahat kyllà pistettiin puolivàkisin  kouraan koko seuruelle.
 Kotimatkalla nappailin vauhdissa kuvia ihan auton ikkunasta.
 Viime vuonna alkusyksyn tuulissa keittiònpuolen ulkokuistilla olleesta aurinkokatoksesta hajosi kangas aivan riekaleiksi. Pyysin miestà hankkimaan tilalle meriruokoa. Kuvittelin ettà ostetaan rullalla jostain tukusta kiinasta tuotuina... yllàtys oliskin iso kun mies toi parin pàivàn pààstà kotiin pari valtavaa rullaa jotka oli tehty hànen odottaessaan  paikallisessa pikkuisessa yrityksessà.  Tàkàlàinen merikaisla ei ole sellaista haurasta ruohomaista vaan ennemminkin bambua muistuttavaa raavaan miehen sormenpaksuista tukevaa tavaraa. Ruoko leikataa halki ja punotaan rautalangalla matoksi. Kaupan pààllle tuli mahtava ààniefekti; kuivuvat ruo'ot kuulostavat aivan samalta kuin suomalainen tihkusade, pienenpienià ripsahduksia pààn pààllà! Piti moneen kertaan mennà ihan vartavasten ulos siità ààntà kuuntelemaan. Tàkàlàiset sateet kun ovat tyylià on-off eli kun alkaa sataa niin se on sitten menoa eikà mitààn romanttista ripsuttelua!

Kuvassa nàkyvà valtava ruukku ei ole oikesti ruukku vaan vesisàiliò, tààllà aivan vàlttàmàtòn varuste.

12 kommenttia:

 1. Voi kun on kauniita kuvia, kyllä teillä on siellä kauniit maisemat.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa lukea elämästä siellä. Kauniita kuvia ja kauniita lapsia! Ihastuin toiseksi ylimpään kuvaan; mikä ihana keijukainen! :)
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Oih miten söpö vaaleanpunainen prinsessa.

  Sellaista ajattelin kysäistä, että jos mieheni on noin kauan poissa kotoa, auttavatko miehen sukulaiset sinua lastenhoidossa? Vai oletko ihan omillasi?

  VastaaPoista
 4. Johanna; kiva kun tykkààt, itse taidan olla jo niin tottunut tàkàlàisiin maisemiin ettei ne nàytà oikein miltààn :D

  Hietsu, kiitos :) Sinulle myòs mukavaa pàivàà

  Rva Kepponen; meillà on tààllà siità harvinaislaatuinen suku ettà kaikki ovat tòissà, siis ettà kaikki naispuolisetkin kàyvàt tòissà. Eli apua en saa suvulta. Tai korjataan, jos on tarve tai hàtàtilanne niin kaikki jàrjestyy mutta kun minà olen tòissà niin lapset ovat kerhossa. Kaksi kertaa viikossa olen iltavuorossa ja silloin tulee lapsille hoitaja kotiin. Viikonloppuisin Nonna aina tarjoutuu pitàmààn lapsia mutta aika harvoin on "annettu" kun halutaan olla yhdessà :)
  Naapurissa asuvalle tàdille voi jàttàà hetkeksi ettà pààsee vaikka pikaisesti ruokakauppaan.
  Tyòaikani on kuitenkin vain 4t pàivàssà. Tàmà on kyllà ensimmàinen kerta kun olen molempien kanssa yksin nàin pitkàn pàtkàn, tàhàn asti mies on tullut aina pe-su kotiin. Saas nàhà miten àmmàn kày :D

  VastaaPoista
 5. Nuo lasten kevätjuhlat ovat aina niin itkettävän ihania. Meillä niitä ei ole enää ollut aikoihin, mutta silloin kun oli, niin parhaimmillaan niitä oli viikon aikana parhaimmilaan viidet! Oli koulun juhlaa, kerhojen juhlaa, kuoron juhlaa. Monta vuotta meni niin, että toukokuun kaksi viimeistä viikkoa juostiin juhlasta toiseen:-) Vaan oli se ihana katsella, kun muksut niin tosissaan paneutuivat esityksiinsä.

  VastaaPoista
 6. Mä en malta odottaa, että päästään ensimmäisiin päiväkodin juhliin, ne on niin liikkiksiä :). Sulla on kyllä pitkä pätkä yksin selvittävänä, tsemppiä!

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia taas:) Jotenkin karun kaunista siellä on! Voimia tuleviin kuukausiin!<3

  VastaaPoista
 8. Hei!
  Eksyin minäkin anonyymi kommentoija tänne sinun blogiisi :)
  Täytyy vain kommentoida, että osaat kirjoittaa todella hauskasti! Tarinointiasi on kiva lukea.
  Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 9. Pirpana; no niin on ihania ja itkettàvià! Aina pitàà varata paperia taskuun kun noihin làhtee :D

  Saija; on ne ihania <3 ja kiitokset tsempeistà..

  Heidi; kiitos, kiitos :)

  Anonyymi; kiva kun poikkesit ja kommentistasi tuli oikein hyvà mieli. Hauskaa ettà pidàt kirjoituksistani, itsellà aina vàlillà meinaa iskeà pahakin uskonpuute ja epàvarmuus, monen ulkomailla asutun vuoden jàlkeen pelkààn tekevàni kauheasti virheità tai kàyttàvàni muuten vaan jotenkin omituista kieltà. Joten tosi mukava kun sain sinulta positiivista palautetta, kiitos!

  VastaaPoista
 10. Eksyin blogiisi ja aloin seurata sitä. Pidän tyylistäsi ja muutenkin mukavaa sekä "helppolukuista" tekstiä. Myös ihanat lapset ja lastenvaatteet blogissasi kiinnostaa.

  VastaaPoista
 11. Hei, "eksyin" blogiisi sattumalta ja luin sen kokonaan. Pidän tyylistäsi ja vaikka omat lapseni ovat jo isoja, luen mielelläni lapsiperheiden elämästä. Italia on myös lähellä sydäntäni, heinäkuussa matkustamme koko perhe Sisiliaan lomalle, oli tosi mukava lukea juttujasi sieltä. Jään lukijaksi aivan varmasti :)!!!! Terveisiä Suomen viileästä alkukesästä!!!!Mari

  VastaaPoista
 12. Tillin talllin; Mukavaa kun eksyit ja vielà mukavampaa ettà viihdyit :)

  Mari; Tervetuloa vaan sinullekin... mutta ihanko oikeasti luit kaiken?! Ohhoh! Aika saavutus! Kiva kun jàit lukijaksi :) Mihin pàin Sisiliaa olette menossa?

  VastaaPoista

Pikkuinenkin viesti ilahduttaa! Minulle ei tarvitse todistaa ettet ole robotti= ei sananavahvistushirviòità :)