maanantai 14. maaliskuuta 2011

Ikean Kamalaa Kahvia

Vielä pitää jälkipuida Ikeanreissun sujumista ja sen tuloksia kotosalla: Ikean kahvi jota ihan into piukassa Familykorttia kädessäni puristaen lorotin pahvikuppiin oli hirveää. Onko se kammottavaa muuallakin Italiassa vai vain meillä? Joulukuussa Suomen Ikeassa käydessämme kahvi oli nimittäin oikein hyvää. Kyltissä luki että Caffè Svedese mutta se oli kyllä ihan espressoa mitä sieltä koneesta tuli, oikeoppiset Cremetkin oikein päällä eikä kupin pohjaakaan näy vaikka kahvia olisi vain 2 mm kipon pohjalla.  Karmiva pettymys... Mies joi tyytyväisenä kaksi kahden desin mukia, sen  minunkin kipolliseni siis. No, saahan sitä kotona omasta keittimestä, mutta olisi ollut niin kivaa jos olisin jossain muuallakin joskus voinut ottaa kahvimukillisen. Täällä Italiassa tuota pohjoismaalaistyyppistä suodatinkahvia muuten kutsutaan ameriikankahviksi, Caffè Americano.

Huonekalut sen sijaan on ihania, mikà tàssà kuitenkin taitaa olla tàrkeàmpàà ;)  Kokoamisurakka sujui kaikkien Ikeavitsien mukaisesti eli osia 1) puuttui ja 2) jäi yli. Ylijääneet ei huolestuta, ne puuttuvat sen sijaan harmittavat, kenkäkaapin hyllyjä ei saa asennettua. Mitä nyt kuuluu tehdä? Mennäänkö vaan liikkeeseen takaisin ja vaaditaan ne puuttuvat palaset? Laatu oli kuitenkin ihan yllättävän hyvä, vaatekaapitkin on todella tukevan oloiset, ja siitä hökötyksestä tuli aivan valtava, 2,5x3,5 metriä. Johan on kumma jos ei sinne meidän vaatteet mahdu. Lisäksi kolme isoa lipastoa.  Lamput jäivät puuttumaan koska miestä eivät miellyttäneet mallit jotka pistetään töpseliin ja johto juoksee seinällä. Meillä on seinissä lampunpaikat joihin valaisimet pitäisi asentaa kiinteästi, joten torstaina on edessä vierailu varsinaiseen lamppukauppaan.  Jotakin tällaista on haussa:
Lamppukuvat hakuammuntana netistä.
 Kuvia yläkerrasta saatte vasta kun seinillä on muutakin kuin pölyiset hehkulamput sähköjohdon jatkoina. Lohdutuspalkintona kuva pikku tutkijasta. Lempitakki joka meillä on punaisena ja sinisenä on käymässä pieneksi ja tie käy siis Huutikseen.  Nyyh. Hullaannuin täysin viime keväänä  kun sain nämä käsiini, koska materiaali muistuttaa ihan 70-luvun mahtavia Easybeasy- haalareita, onko joukossa ketään jolla on ollut niitä? Tämä takki on kuitenkin luottomerkiltämme eli Mayoralilta.

Milo etsii pihalla hyònteisià


Alakuvassa Helsingin kaupunginmuseon sivulta lainattu kuva alkuperäisestä Easybeasyhaalarista.

Minulla ja siskolla oli nämä, punainen ja keltainen.

9 kommenttia:

 1. Juu sinne Ikeaan vaan kuittien kera, niin ne antavat puuttuvat tavarat. Mulla kerran billyssä ei ollut yhtään ruuveja, niin ne antoi sitten sen paketin.
  T.Paula

  VastaaPoista
 2. Etta F pystyi juomaan sita Ikea-kahvia?!? Ma kieltaydyn kattelyssa kahvista,mika tarjotaan paperimukista.Maku on jarjestaan kamala, oli espressoa tahi tavallista pitkaa kahvia..Oon alkanut hankalaksi vanhoilla paivillani:)
  Kyllapa tosiaan olette hankkineet valtavan vaatekaapin!Sen 3,5m ymmarran, mutta miten te saitte 2,5m:n siita? Eihan se syvyys voi olla?Minkalaiset ovet niissa on, kysyy nimim.En ma ole utelias,tahdon vain tietaa:)Onko teidan ikeassa myos esim.savuporoa myynnissa?Ma olen ihan koukussa siihen, kuin myos silleihin ja jauhelihapalloihin..terv.peppi

  VastaaPoista
 3. Rooman Ikean kahvi melko ok, vaikkei Suomen kahvin voittanutta. Tykkààn kyllà saapasmaankin kahvista - pieninà annoksina! Ikeaan vaan takaisin lappujen kera. Kaikki hoituu ilman sen kummempia kiemuroita. Ikean lampuista olen miehesi kanssa samaa mieltà - ainoa asia, josta hieman murmutan. Onneksi saapasmaan oma lamppudesign on ihan ok.

  VastaaPoista
 4. Kiva, kun jätit viestin blogiini, niin löysin tänne. Luinkin heti kaikki jutut :) Oli muuten aika lähellä, etten minä päätynyt Cataniaan töihin vuonna 99. Päädyin sitten kuitenkin Japaniin, jossa viihdyin, mutta en hetkeäkään kuvitellut sitä pitkäaikaiseksi kodikseni.

  Ja oih voih - näkyisipä meilläkin jo nurmikkoa.

  VastaaPoista
 5. Heippa kaima! =)Kiitos kivasta blogistasi! Eksyin tänne lastenvaateblogeja etsiessäni ja jämähdin lukemaan. Itse asun Suomessa, mutta matkustelen niin harvoin, että on ihanaa lukea elämästä kotimaan rajojen ulkopuolella.
  Halusin sitä vaan ihmetellä, että miten kummassa olet voinut saada Suomen Ikeassa hyvää kahvia! Mielestäni Ikeassa on lähestulkoon kamalinta kahvia ikinä! :D Siitä on tullut mieheni kanssa oikein vitsi aina Ikean-reissuilla: "Nautitaanko" kahvit ruoan päätteeksi... :)

  VastaaPoista
 6. Peppi musta on jotenkin kiva juoda paperikupista kunhan se on paperia sikä siis muovia, muovi on kammotus... Joo fabio tykkäsi kovin, ja olikin sitten sopivan energinen kun oli juonut 4dl espressoa :D :D kokosi kaapin jos toisenkin ihan vauhdilla :D
  3,5m on siis leveys, ostettiin 1+1+1+0,5 metrin kaapit. Korkeus on se 2,46 ja syvyyttä niillä on puoli metriä. Ovet on Ballstad, en halunnut nyt niin muodikkaita liukuovia vaan vartavasten tavalliset. Ballstad ei ole mitenkään erityisen hieno, mutta se oli aivan ainoa joka sopi siihen valkoiseen Malmiin. Me ostettiin se sellaisella ajatuksella että ne voi sitten tulevaisuudessa vaihtaa jos mallistoon ilmestyy jokin kivempi valkoinen, nämä oli niin edulliset. laitetaan sitten vaikka autotalliin hyllyiksi.
  On poroa ja silliä myös, ekat lihapullatkin ostettu, en tahdo uskoa että ne on hyviä, mutta maistetaan :)

  VastaaPoista
 7. -Paula kiitti vinkistä.
  -Lissu niin on , lamppuja kyllä löytyy tosi hyvin!
  -rva Kepponen; mitä jännää sä olisit tehnyt cataniassa?
  -Annna olet oikeassa, eihän se totta puhuen mitää erityistä se Ikean kahvi siellä Espoossa ollut, mutta paljon parempaa kuin tämä catanian myrkky! Toivoin sen laatuista, parempi kuin ei mitään...Suomessa parhaat kahvit join aina isin ja äidin mokkamasterilla :)

  VastaaPoista
 8. No joko maistoit niita jauhelihapalloja? Sun aitisikin on langennut niihin:) Ja niista saa niin napparasti oikeita lounasleipia etikkapunajuuren ja/tai etikkakurkun kera..Nam!Ai se toinen luku oli korkeus:)ja ma kun ihmettelin, etta miten te olette niin syvat kaapit loytaneet..ei siis oikein raksuttanut..

  VastaaPoista
 9. Arvaa, maistoin enkà tykànnyt yhtààn! Jihuu! Edes yhden tuotteen voin jàttàà sinne kauppaan :D

  VastaaPoista

Pikkuinenkin viesti ilahduttaa! Minulle ei tarvitse todistaa ettet ole robotti= ei sananavahvistushirviòità :)