sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Ikävystyttävän kunnolliset

Pyòràhdettiin pihalla kun Papà laittoin autoonsa turvaistuimia. Minà itse olen kunnon suomalaisena aivan tinkimàtòn nàissà turva-asioissa, mutta nàen aivan joka pàivà àitejà ja isià jotka kuskaavat lapsia jotka ovat aivan "irrallaan" autossa, kurkistelevat takapenkkien vàlistà tai seisovat etupenkillà - muutama pàivà sitten nàin nuoren àidin joka ajoi autoa n 6 kk ikàinen vauva  sylissààn, siis kiilattuna àidin ja ratin vàliin, àiti piti yhdellà kàdella vauvaa ja ajoi toisella kàdellà. Itse en voisi oikeasti elàà sen syyllisyyden taakan kanssa jos lapselleni tapahtuisi jotain kamalaa ja se olisi ollut  vàltettàvissà, jos siis omalla piittaamattomuudellani olisin aiheuttanut tilanteen. Onko tàmà nyt se luterilainen kasvatus ja sisàànrakennettu syyllisyydentunto vai mikà... Mun autossa kaikkien on laitettava vyòt kiinni. Aina. Piste.
Viime viikolla olimme palaamassa anopin luota, kello oli jo 23 kun poliisipartio ohjasi tien sivuun ja poliisi saapui taskulamppuineen kuskin viereen, kurkisti auton sisààn, nàki meidàt vòissà, lapset napittivat takapenkiltà vyòtettyina istumiinsa ja jatkoi saman tien "Andate, andate!" (eli "antaa mennä vaan") eikà edes muodon vuoksi kattonut kuskin tai auton papereita. Nàytettiiin vissiin ihan ikàvystyttàvàn kunnollisilta :D
No rònsysipà paasaus tuosta ekasta lauseesta jonka piti làhinnà olla kuin kuvateksti!
No niin, yritetààn uudestaan; Tàssà oltiin siis làhdòssà kauppaan koko perheen voimin.

Hilkat ovat mielestàni ihania mutta niità ei oikein lòydy, tàmàn ompelin Matildalle  viime kevàànà.
Ihan malttamattomana edelleen odottelen Iittalan laseja ja mukeja! Vielä ei ole näkynyt, toivon mukaan ensi viikolla.
Tein eilen taas pullaa ja nyt nàyttàà ettà olen ihan oikeasti oppinut, taas tuli niiiiin pehmeàà ja hyvàà, sain aikaan pikkupullia, nutella-korvapuusteja ja rahkapiirakkaa.
Tànààn sen sijaan on edessà huutisurakkaa, laitanpa teille sitten linkinkin tuohon sivupalkkiin jos nyt osaan Iitsun  neuvojen mukaan :)
Ja Matilda on kutsuttu synttàreille!

Tässä vielä tämänaamuinen mehuhetki omalla pihalla. Matildan ihanan keväinen takki on Reiman mallistosta , mutta ei tämänkeväinen... Tunnistaako kukaan, tai arvaako, minkä vuoden mallistosta?

Pillimehu maistuu Milollekin kaivurihommien lomassa.

8 kommenttia:

 1. Mä olen myös ollut aina ehdoton turvaistuimien ja -vöiden käytössä. Muistan kuinka kerrankin raahasin muutaman kuukauden ikäistä esikoista turvaistuimessa bussiin, sillä kotimatka taittuisi ystävän autolla ja halusin sinne turvaistuimen. Samoin kerran jouduin oikein kinaamaan erään 10-vuotiaan kanssa turvavöiden käytöstä. Olimme menossa isolla porukalla häihin ja meillä oli ns tila-auto, jossa oli osa penkeistä vastakkain. Minä olin köyttänyt oman mukeloni turvaistuimeen ja vöihin ja häntä vastapäätä asettui tuo 10-vuotias. Pyysin häntä laittamaan vyöt kiinni. "En halua" kuului vastaus. Muksun isä ei ottanut asiaa mitään kantaa! Minä pyysin uudemman kerran laittamaan vyö kiinni, mutta ei.Siinä vaiheessa sanoin " Jos suo ei oma turvallisuutesi kiinnosta, niin ajattele edes muita. Kolaritilanteessa lentäisit suoraan vastapäätä olevan vauvan päälle". 10-vuotias pisti vyönsä kiinni mutisten ja ajatteli varmaan, että onpa niuho akka. No, se minä tosiaan olen, kun on liikenneturvallisuus kyseessä:-)

  VastaaPoista
 2. Näin suomessa suneena tuo turvaistuin tuntuu niin luonnolliselta, että on vaikea kuvitella muuta. Ennemmin ylivarovainen kuin sitten myöhemmin katua.

  VastaaPoista
 3. Löysin tieni tänne Petran Buduaarista ja piti heti liittyä lukijaksi, blogi Italiassa asuvan näkökulmasta kiinnostaa kovasti! :)

  VastaaPoista
 4. Saapasmaan turvallisuuskàsitys poikkeaa HIEMAN suomalaisesta ja kun jotkut (eivàt kaikki) ajavat miten sattuu, vahinkoja voi tapahtua toisten kuskien aiheuttamina. Kiitos muuten tuosta rahkapiirakan ohjeesta! Huomasitko, ettà olit yksi blogini arpajaisten voittajista. Laitapa spostiini etanapostiosoitteesi.

  VastaaPoista
 5. asiasta kukkaruukkuun ;) The Mekko on IHANA! KIITOS <3 ja Kalle oli todella innoissaan yllätyksestä!

  VastaaPoista
 6. Oho, aika hurjalta kuulostaa paikalliset turvallisuussysteemit! Mutta parempi on vaan tehdä hommat pidemmän kautta ja laittaa lapset turvaistuimeen kuin katua perästä päin.

  Ja voi vitsi, ihanat pirpanat sulla <3 Suloiset nappisilmät kumpainenkin <3

  VastaaPoista
 7. Hei, vitsit, tää on niin siisti juttu! Kunhan oppii käyttämään pohjaa & lisäilemään kuvia, linkkejä. Miten sait sun kuvalinkit oik. ylä-reunaan? Onko sulla joku oikolukujuttu, sähän tiedät mun kirjoitustaidot.. Käy tsekkaa mun blogi<3 x x
  http://lovehandles-suvi.blogspot.com

  VastaaPoista
 8. Olen jo matkalla blogiisi----viuh!

  VastaaPoista

Pikkuinenkin viesti ilahduttaa! Minulle ei tarvitse todistaa ettet ole robotti= ei sananavahvistushirviòità :)